Paralingvistik for skuespillere. Tale, stemme & sprog. v/ Nini Matessi Schou

Paralingvistik i karakterarbejdet, for skuespillere. v/ Nini Matessi Schou

Paralingvistiske træk er en betegnelse for visse træk i talestemmen, som signalerer sindstemning og intention. De opstår både bevidst og ubevidst og er en stor del af hvordan vi som lytter opfatter taleren.

I Paralingvistik for skuespillere arbejder vi med at bevidstgøre dette til brug i karakterarbejdet. Altså et muligt brug af al den undertekst og kategorisering af mennesket vi får fra talesprogets små delelementer, når vi hører en person tale.

Kurset tager udgangspunkt i Talesprogsbroen, Nini Matessi Schous værktøj til skuespilleres arbejde med talesprogets delelementer; prosodien, sociolekten, pauseringens vægt etc.

Her arbejdes mere ud fra sprogpsykologien end “korrekthed”, for at undersøge skuespillerens mange talesproglige muligheder og greb ifht. en given karakters replik.

På kurset bruger vi “Sproglig maske”, et redskab til at integrere paralingvistikken i replik. Det er talesprogligt nørderi på fuld skrue og henvender sig til færdig- (eller næsten færdig-) uddannede skuespillere.

 

Skriv for at høre nærmere på nini@nini-matessi-schou.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *